Huurovereenkomst woningen

In de zomer van 2022 maakte de gemeente al bekend flexwoningen te gaan huren van De Meeuw. Dit was nadat Vlaardingen van het Rijk de garantie had gekregen dat de kosten voor het langdurig opvangen van Oekraïense vluchtelingen volledig vergoed zouden worden. De huur van de woningen is nu officieel vastgelegd in een huurovereenkomst.

Ondertekening_huurovereenkomst_1De overeenkomst werd getekend door Joziene van de Linde -managing director van De Meeuw- in het bijzijn van Ivana Somers-Gardenier, wethouder Opvang ontheemde Oekraïners. Met het ondertekenen van de huurovereenkomst, verbinden wij ons gezamenlijk met De Meeuw aan een forse opgave. We bouwen, plaatsen en richten in heel korte tijd heel veel woningen in. Wethouder Ivana Somers: “Ik ben blij dat we zo een beetje kunnen bijdragen aan het verzachten van het leed van Oekraïense mensen die hun land zijn ontvlucht.” 

Het komende half jaar worden de flexwoningen neergezet op een locatie aan de rand van de stad. Deze plek groeit dan in korte tijd uit van het bouwterrein dat het nu nog is naar een tijdelijke wijk met woningen, een basisschool, gymzaal en twee gemeenschappelijke gebouwen. Duizend Oekraïense vluchtelingen kunnen hier dan tot uiterlijk medio 2026 wonen.