Vlaardingen fietsstad

Tien partijen in de Vlaardingse gemeenteraad hebben begin 2018 een Fietsakkoord gesloten, met als doel van Vlaardingen de beste fietsstad van Nederland te maken.

Wethouder Bart Bikkers licht toe: “Vlaardingen heeft alles in huis om fietsstad bij uitstek te zijn. We hebben een compacte stad met wijken die op korte afstand van elkaar liggen. Alle bestemmingen in de stad zijn binnen 7,5 km en dus 30 minuten fietsen bereikbaar. Als we ons fietsnetwerk en fietsklimaat verbeteren, is de kans groot dat mensen vaker de fiets gebruiken. Fietsen is goed voor de gezondheid, draagt bij aan een schone en bereikbare stad en is betaalbaar. Op regionaal niveau is de e-bike een aantrekkelijk alternatief voor de auto.”

Verkiezing tot Fietsstad door Fietsersbond

De landelijke Fietsersbond organiseert elke 2 jaar de verkiezing tot Fietsstad. Ervaringen en meningen van het publiek vormen de basis van deze verkiezing. Het gaat dan onder andere om fietsgebruik, fietsbeleving, faciliteiten voor fietsers, fietsinfrastructuur, fietsveiligheid en fietspromotie.

Onderdeel van Actieplan Mobiliteit

Het Vlaardingse streven om in 2022 Fietsstad van Nederland te worden, staat ook in het gemeentelijke Actieplan Mobiliteit, het spoorboekje voor het verkeer- en vervoersbeleid tot 2030. Het Actieplan Mobiliteit heeft als motto ‘veilig, bereikbaar en gezond’. Meer weten? Lees over het Actieplan Mobiliteit op www.vlaardingen.nl/verkeer.