Stop&Shop op Korte Hoogstraat

De Korte Hoogstraat is sinds eind 2019 5 Stop&Shop-parkeerplaatsen rijker. Parkeren voor een snelle boodschap of een bezoekje aan een winkel of dienstverlener kost daar maar 10 cent per half uur. Met als doel het parkeren prettiger te maken en de levendigheid in het centrum en het aantal bezoekers te vergroten.

Stop&Shop parkeerplaats
Hoe werkt het?

U kunt de Stop&Shop-plaatsen herkennen aan borden en een groene straatmarkering. U kunt er maximaal 30 minuten parkeren voor € 0,10. Dit kan eens per 4 uur. Bij het betalen voert u uw kenteken in, zodat de parkeerduur te controleren is. Betalen kan met pin, munten en met mobiel parkeren. Parkeervergunningen zijn niet geldig op deze plekken dus als u een parkeervergunning heeft voor dit gebied moet u voor parkeren op de Stop&Shop-plaatsen een ticket voor € 0,10 kopen. Het Stop&Shop-parkeren geldt van 9.00 tot 19.00 uur. Buiten die tijd geldt er geen betaald parkeren meer en kunnen bewoners en bezoekers hun auto gratis op de Stop&Shop-plaatsen parkeren.

De Stop&Shop-plaatsen zijn een proef. Na ongeveer een jaar volgt een evaluatie om te zien of de plaatsen in een behoefte voorzien en een bezoek aan de binnenstad voor een korte boodschap gemakkelijker maken zonder dat bewoners er te veel hinder van hebben.