Als de sirene gaat...

Als de sirene gaat dreigt er acuut gevaar en moet u zo snel mogelijk naar binnen gaan (schuilen). De sirene waarschuwt alleen mensen in het gebied waar gevaar dreigt.

Dat kan in één of meer gemeenten zijn, maar ook alleen in één wijk.

Hoort u de waarschuwingssirene, dan is het alarm voor u bedoeld. Het is belangrijk dat u weet wat u moet doen: ga naar binnen, sluit ramen en deuren en luister naar Radio Rijnmond. De gemeente zorgt er voor dat er zo snel mogelijk actuele informatie beschikbaar is, ook via deze website en via social media.

Direct doen!

Als de sirene gaat: ga direct naar binnen, sluit ramen en deuren en luister naar Radio Rijnmond

De gemeente zorgt er voor dat er zo snel mogelijk actuele informatie beschikbaar is via deze website en via de social media.

Maandelijkse test sirenes

Iedere eerste maandag van de maand worden de sirenes landelijk getest om 12.00 uur.  Als u dan de sirene hoort, weet u dat er niets aan de hand is. Als u op dat moment buiten bent en u hoort de sirene niet of heel slecht, kunt u dat melden via dit formulier. Als u binnen bent en u hoort de sirene niet of heel slecht, dan hoeft u dit niet te melden.

Meer informatie

Als u vragen heeft over rampenbestrijding in de gemeente Vlaardingen kunt u contact opnemen via het contactformulier of telefoonnummer (010) 248 4000.

Bewaren