Toegankelijke openbare ruimte voor mensen met een beperking

Een stijl afritje van de stoep, een abrupt einde van een geleidelijn… wie niet of niet goed kan lopen of zien, loopt – soms letterlijk! – aan tegen de inrichting van onze buitenruimte. Die mensen nodigen we graag uit voor een wandeling door de stad op woensdag 17 mei. Met elkaar kijken we tijdens deze schouw of we op deze route mogelijkheden zien om de buitenruimte beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Meedoen

De wandeling is een initiatief naar aanleiding van de vraag van de gemeenteraad aan het college om bewoners op te roepen om toegankelijkheidsproblemen in de openbare ruimte bij de gemeente te melden. Op woensdag 17 mei lopen we met elkaar van de Abel Tasmanlaan naar het stadhuis. Waarbij we onderweg stil zullen staan bij mogelijkheden om de toegankelijkheid te verbeteren. Om 14.30 uur wordt u ontvangen met koffie en thee waarna met elkaar de schouw doen van 15.00 uur tot 17.00 uur. Gaat u mee? Meld u voor 10 mei aan via het aanmeldformulier

Buitenlijn 

Wilt u ook inbreng geven, maar is de wandeling voor u te lang? U kunt meldingen voor een toegankelijke buitenruimte ook via de www.vlaardingen.nl/buitenlijn of de BuitenbeterApp aan ons doorgeven. Deze wandeling is slechts een steekproef. Ook elders in de stad zullen er plekken zijn waar aanpassingen wenselijk zijn. Ook deze kunt u via de Buitenlijn of de BuitenbeterApp doorgeven aan de gemeente.