Spelen en sporten op het Mendelssohnplein

De speel- en sportplek aan het Mendelssohnplein krijgt een update. Niet alleen worden de oude speeltoestellen vervangen door nieuwe, maar de plek krijgt ook sporttoestellen en een plek om gezellig te zitten. Zo kun je hier straks samen spelen, sporten en elkaar ontmoeten.

Mendelssohnplein

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Het pad dat langs de zandondergrond loopt is doorgetrokken naar de andere ingang van het veld. De sport- & speelplek wordt daardoor straks nog beter bereikbaar. Langs het nieuwe pad komt een halfrond sportveld met twee calisthenicstoestellen waar diverse oefeningen gedaan kunnen worden op verschillende niveaus. In het kunstgras en op de bestrating worden ook oefeningen aangebracht, zodat iedereen mee kan doen. Dat wordt trainen, trainen, trainen! Even uitrusten? Of moedig je de sporters liever aan dan jezelf in het zweet te werken? Dat kan straks bij de zitplek bij het sportveldje.
Voor de jongere bezoekers van het Mendelssohnplein komt er een nieuwe grote schommel en een uitdagend klimtoestel met glijstangen. Tussen de sportplek en de speelplek komt een verbindende route te liggen van gekleurde tegels.

Planning

De nieuwe inrichting is bedacht in samenspraak met bewoners en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie voor een gezonde en bewegingsvriendelijke leefomgeving. Hoe snel het werk gedaan kan worden, is afhankelijk van allerlei omstandigheden, zoals het weer. De vernieuwing van de speelplek staat in de planning voor eind 2022.