Spelen in Vlaardingen

De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus ook van de kinderen in onze stad! Daarom richten we speciaal voor hen plekken in waar zij lekker kunnen spelen. Er is niet overal evenveel ruimte, maar we proberen ervoor te zorgen dat er in elke buurt kleine speelplekjes zijn: een wipkip, een draaitoestel, een trapveldje of een schommel. Zo kunnen alle kinderen dicht bij huis spelen. Verdeeld door de stad zijn er ook een paar grotere speelplekken. Daar kan de hele wijk gebruik van maken en soms komen er zelfs kinderen uit andere wijken speelavonturen beleven op deze grotere speelplekken!

Speeltoestellen hebben niet het eeuwige leven. Als ze vervangen moeten worden, is er vaak de mogelijkheid met de gemeente mee te denken over de nieuwe richting. Op deze pagina informeren we u over de meedenkmogelijkheden en over werkzaamheden aan speelplekken.

 • Een geheel vernieuwde speelplek in de Sweelinckstraat

  19 september 2023

  Zowel de toestellen als de verharding is aan vervanging toe. Naast diverse nieuwe speeltoestellen komt er ook een struikroverspad door het groen. Natuurlijk hebben we ook aan de kinderen met een beperking gedacht.

 • Avontuur aan de Berkendreef: De speelplek make-over!

  Helaas heeft een ondeugende boom de speelplek een beetje uitgedaagd met zijn eigen worteldruk. Maar maak je geen zorgen, we hebben een geweldig plan om zowel de boom als de speelplek te behouden en zelfs te verbeteren!

 • Buitenspelen voor jong en oud bij de Fazantlaan

  De speelplek op de Fazantlaan heeft een opknapbeurt gekregen om de plek aantrekkelijker te maken voor jong én oud. Zo kunnen niet alleen de kinderen uit de buurt hun vriendjes hier tegen komen, maar kunnen volwassenen ook genieten van een mooie plek waar ze activiteiten kunnen doen of bij kunnen kletsen met buurtgenoten.

 • De speelplek aan de Jacob Assendelftplaats krijgt een uitbreiding!

  Op dit moment staan hier voornamelijk toestellen voor de iets oudere kinderen. Daarom worden er extra toestellen geplaatst om ook de jongere doelgroep te bedienen. Een deel van de bestaande verharding maakt straks plaats voor nieuwe beplanting en gras waardoor er straks een fraaie en natuurlijke uitstraling ontstaat. Er is dan ook gekozen voor speeltoestellen in een dierenthema waarbij de schommel speciaal geschikt is voor kinderen met een lichamelijke beperking. Naast deze toevoegingen blijft er genoeg ruimte over om een balletje te kunnen trappen. Tot slot worden de valondergronden bij de reeds aanwezige speeltoestellen ook vervangen. Een mooie kwaliteitsslag dus!

 • Speelplek van Baerlestraat aan vernieuwing toe

  De aanwezige toestellen aan de van Baerlestraat zijn aan vervanging toe. Deze kleine buurtspeelplek richt zich speciaal op de jongere kinderen. Een paard, een eend, een gezellig huisje om lekker in terug te trekken en een spannend struikroverspad! Het is straks allemaal aanwezig. Ook de bestaande verharding vervangen we voor een natuurlijk materiaal waardoor de speelplek voor iedereen goed toegankelijk is.

 • Doolhof Oranjepark

  Iedere Vlaardinger kent hem wel, het grote ronde doolhof in het Oranjepark met de uitkijktoren in het midden. Na jaren van intensief gebruik is de uitkijktoren aan vervanging toe, tijd dus voor een nieuw exemplaar! De nieuwe toren krijgt een echt Vlaardings tintje in de top en zal verschillende klim en klauter opties hebben. Ook aan de jongste kids is gedacht, in het midden van het doolhof komt een speciaal spelletjesbord waar kinderen tot 5 jaar een speciale puzzel kunnen oplossen. In het doolhof zelf zijn er met de tijd verschillende extra doorgangen ontstaan waardoor het momenteel niet zo moeilijk is om de uitgang te vinden. Om het doolhof weer uitdagend te maken worden deze gaten komend najaar opnieuw aangeplant.

 • Kwaliteitsimpuls Ambonlaan

  De speeltoestellen aan de Ambonlaan zijn aan het einde van hun levensduur en moeten worden vervangen. De huidige toestellen hebben een valondergrond van zand, om de speelplek ook aantrekkelijk te maken voor kinderen met een lichamelijk beperking vormen we het zand om naar kunstgras. Wie goed oplet kan aan de oevers van het water de restanten nog zien van het trekvlot wat hier ooit heeft gelegen. De mogelijkheid om het water over te steken brengen we weer terug. Ditmaal niet via een vlot maar door middel van stapstenen, pas op voor natte voeten dus! Tot slot worden de paden en bankjes allemaal vervangen zodat de speelplek er in zijn geheel weer fris uitziet.