Regionale Energiestrategie (RES)

In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes. Bent u benieuwd naar de stand van zaken voor onze eigen energieregio? Vlaardingen maakt deel uit van de energieregio Rotterdam-Den Haag.

Wat heerlijk om zorgeloos thuis het licht aan te zetten, een warme douche te nemen in een aangenaam warm huis, met een koelkast, een fornuis, een laptop. Alles heel vanzelfsprekend. Maar waar komt de energie voor al deze gemakken eigenlijk vandaan? Maar hoe zorgen we er voor dat we in de toekomst van die gemakken kunnen blijven genieten door over te gaan naar meer duurzame energie? In de Regionale Energiestrategie (RES) worden hier in de regio keuzes voor gemaakt. Maar hoe zorgen we er voor dat we in de toekomst van die gemakken kunnen blijven genieten door over te gaan naar meer duurzame energie? In de Regionale Energiestrategie (RES) worden hier in de regio keuzes voor gemaakt.

De komende decennia moet er veel veranderen op het gebied van energie. Daar kunt u zelf stappen in zetten, maar ook de landelijke overheid en gemeenten werken aan manieren om over te gaan op meer duurzame energie. In de Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft de energieregio keuzes hiervoor. Bent je benieuwd naar de stand van zaken voor onze eigen energieregio? Vlaardingen maakt deel uit van de energieregio Rotterdam-Den Haag.

Nederland wil (naar aanleiding van internationale klimaatafspraken) de CO2-uitstoot sterk verminderen: in 2030 met de helft ten opzichte van 1990. Op regionaal niveau onderzoeken gemeenten en andere betrokken organisaties samen waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden. Maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Waar is ruimte en hoeveel? In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes.  

Bent u benieuwd naar de stand van zaken voor onze eigen energieregio? Vlaardingen maakt deel uit van de energieregio Rotterdam-Den Haag. Op de site van deze energieregio vindt u het concept van de Regionale Energiestrategie (RES). In de RES komt te staan welke regionale keuzen de betrokken organisaties willen maken voor de duurzame opwekking van elektriciteit, de warmtetransitie in de gebouwde omgeving en de benodigde opslag en infrastructuur. Ingewikkelde onderwerpen, maar wel onderwerpen die invloed hebben op onze stad, en op de manier waarop u straks energie geleverd krijgt om een kopje koffie te zetten, of uw favoriete tv-serie kunt blijven volgen!