Samenstelling Economische Adviesraad Vlaardingen

 • Caspar van Leeuwen

  Caspar van Leeuwen (1980) is Managing Director van Center For Testmaterials (CFT) BV. Het bedrijf is in 1989 in Vlaardingen opgericht door zijn vader. Caspar werkt er sinds 1998 en sinds 2008 is hij 100% eigenaar.

 • Chris Oerlemans

  Drs. Chris Oerlemans, MRE MRICS (1977), is sinds 2008 directeur en eigenaar van Kloet Onderhoud in Vlaardingen. Hij is verantwoordelijk voor het strategische, bedrijfsorganisatorische en financiële management. Het familiebedrijf (sinds 1919) onderhoudt en beheert vastgoed voor professionele vastgoedeigenaren.

 • Cora Laan

  Dr. Cora Laan (1968) is sinds 2008 docent geschiedenis op het Groen van Prinstererlyceum (Lentiz Onderwijsgroep) in Vlaardingen. In 2003 promoveerde zij aan de Erasmus Universiteit op het proefschrift: ‘Drank & Drinkgerei, een archeologisch en cultuurhistorisch onderzoek naar de alledaagse drinkcultuur van de 18de-eeuwse Hollanders’.

 • Esther Janssen

  Esther Janssen (1967) werkt sinds 2013 als zelfstandig PR-professional/senior communicatieadviseur bij haar Rotterdamse PR-bureau Wijvan010. Dat bij voorkeur werkt voor bedrijven met netnummer 010 en voor bedrijven die gecharmeerd zijn van de Rotterdamse aanpak en resultaten.

 • Fransje Hooimeijer

  Dr. Fransje Hooimeijer (1971) is universitair hoofddocent aan de TU Delft, Faculteit Bouwkunde, afdeling stedenbouw en sectie milieutechnisch ontwerpen. Daar werkt ze sinds 2002. Daarvoor was Fransje zelfstandig onderzoeker.

 • Liesbeth Breeveld

  Drs. Liesbeth Breeveld (1965) is sinds 2014 hoofd communicatie van de Sociaal Economische Raad (SER). Dit is de belangrijkste adviesraad voor regering en parlement voor sociaal-economische vraagstukken, en bestaat uit ondernemers, vakbonden en onafhankelijke kroonleden. Met haar afdeling is ze verantwoordelijk voor alle corporate communicatie van de SER.

 • Henk de Bruijn

  Henk de Bruijn (1954) is voorzitter van de Economische Adviesraad. Hij heeft voor zijn pensionering jaren gewerkt bij Havenbedrijf Rotterdam in verschillende functies, waaronder Directeur Strategie en Manager Sociale Infrastructuur.

 • Martin de Jong

  Prof. Dr. Martin de Jong (1970) is sinds 2018 wetenschappelijk directeur van het Erasmus Initiative ‘Dynamics of Inclusive Prosperity’; een interdisciplinair onderzoekscentrum over brede welvaart aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast is Martin hoogleraar aan de Rotterdam School of Management en Erasmus School of Law.

 • Rinske Brand

  Drs. Rinske Brand (1977) is oprichter van BRAND The Urban Agency; een bureau dat wil bijdragen aan het creëren van betere steden voor mensen, met mensen. Dat geldt ook voor Vlaardingen; de stad die ze een warm hart toedraagt.