Minder regels voor horeca

Samen met Vlaardingse horecaondernemers en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Vlaardingen hebben we gekeken hoe we de regels voor horeca en evenementen kunnen verminderen.

Proef verlenging openingstijden

Op basis van deze proef mogen cafés in het zogenoemde horecaconcentratiegebied op vrijdag en zaterdag open zijn tot 04.00 uur. Partycentra en nachtzaken mogen open zijn tot 06.00 uur.

Voorlopige exploitatievergunning

Met de voorlopige exploitatievergunning kunnen horecaondernemers starten met hun bedrijf terwijl ze op de definitieve vergunning wachten. Dit kan alleen als op die locatie al eenzelfde soort horecabedrijf zat. Na een snelle controle beslist de gemeente binnen 5  werkdagen of u de voorlopige vergunning krijgt. Tegelijkertijd wordt het schenken van alcohol toegestaan. Voorwaarde is wel dat er al een volledige aanvraag voor een definitieve exploitatievergunning is ingediend.

Soepele regels voor incidentele festiviteit

U kunt de incidentele festiviteit melden op de dag dat de festiviteit georganiseerd wordt. De mogelijkheid af te wijken van de geluidsnormen, is uitgebreid van 24.00 uur naar 02.00 uur. Een horecaondernemer kan zelf kiezen hoe hij de 10 toegestane meldingen over het jaar verdeelt. Para-commerciële horeca mag maximaal 6 keer per jaar een melding doen.

Vrije keuze terrasmeubilair

Horecaondernemers mogen zelf de soort, het materiaal en de kleur van hun terrasmeubilair kiezen. Bekijk de terrasregels (pdf, 256kB) .

Geen leges(kosten) meer

De leges voor het aanvragen van een evenementenvergunning en het in behandeling nemen van de melding van een incidentele festiviteit zijn vervallen.