Rivierzone overige

De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met een marktpartij over woningbouw in de Rivierzone. De bewoners van de toekomstige woningen krijgen uitzicht op de rivier of de kades óf wonen vlakbij het station Vlaardingen Centrum.

Het te ontwikkelen deel van de Rivierzone ligt mooi aan de Nieuwe Maas, rondom de Buitenhaven, dicht bij het Centrum en het metrostation. De oude pakhuizen, de havendynamiek en de vergezichten maken het tot een sfeervolle en stoere plek aan het water.

Rondom het Delta Hotel aan de Nieuwe Maas wordt de komende jaren het park omgevormd tot een eigentijds 'Maaspark'. Hier kunnen bezoekers genieten van het groen, de langsvarende schepen, het tij van de Nieuwe Maas en van festivals en evenementen. Het Maaspark wordt gefaseerd aangelegd, gekoppeld aan de voortgang van de woningbouw in de Rivierzone.

Op grond van de overeenkomst met het Consortium Rivierzone Vlaardingen wordt er ook gekeken naar ontwikkelingen aan de Westhavenkade tegenover de Pelmolen en Westhavenkade 85.

Ook wordt een toenemend aantal particuliere initiatieven ontwikkeld, zoals de Deltahout locatie, de Pietersen locatie en de locatie gelegen aan de Koningin Wilhelminahaven Noordzijde 3-6.

Een kaart met een impressie van de toekomstige woningbouw.

Detailfoto van gebouw met letters Doggers Bank.

De Nelson Mandelabrug van bovenaf gezien.