Touwbaankwartier en Museumkwartier

Het gebied rondom het Rijksmonument de Touwbaan, het Touwbaankwartier, moet een prettige plek worden met bijvoorbeeld een boeiende en rechtstreekse wandel- en/of fietsroute van de Markt naar het station Centrum.

Touwbaankwartier

De gemeente heeft een groot deel van het Rijksmonument de Touwbaan zijn oorspronkelijke uitstraling teruggeven en de omgeving opnieuw ingericht.

Samen met het Consortium Rivierzone Vlaardingen (CRV) werkt de gemeente aan het opstellen van stedenbouwkundige verkavelingsopzetten om gedifferentieerde en karaktervolle woningbouw in het Touwbaankwartier in te passen.
 

houten dak van de touwbaan

Museumkwartier

In het Museumkwartier zijn diverse ontwikkelingen. Er is een besluit genomen om de panden aan de Westhavenkade en Vettenoordskade te gaan verkopen. Dit betreft de locatie van het voormalige visverwerkende bedrijf Warmelo & Van der Drift, direct naast het Vlaardings Museum.

Ook ontwikkelt Hoogvliet op hun huidige locatie een nieuwe winkel en BPD werkt met de gemeente aan stedenbouwkundige modellen en verkavelingsplannen. Dit betreft onder andere de aanpak van de Sprij-panden aan de Westhavenkade.

Het Consortium Rivierzone Vlaardingen (CRV) wil op de locatie van het voormalige Prikkewater aan de Parallelweg 2 een nieuwbouwcomplex ontwikkelen.