Servicepunt Woningverbetering
Configuratie woningverbetering
-
Het servicepunt woningverbetering
Het Servicepunt Woningverbetering biedt Vlaardingse woningeigenaren gratis hulp en advies bij het onderhouden en verduurzamen van hun woning. Onderhoud aan uw woning houdt tenslotte nooit op. Om ervoor te zorgen dat uw bezit zijn waarde behoudt en u prettig in uw woning kunt blijven wonen is onderhoud nodig.
-
Eerste Hulp bij Onderhoud
Onze adviseurs kunnen samen met u de staat van uw woning doornemen en uw wensen bespreken over het (wegwerken van het achterstallig) onderhoud. Tijdens een gesprek kunt u alle punten aan de orde stellen. De adviseurs geven een advies op maat en helpen u op weg.
-
Energie besparen
Het nemen van energiebesparende maatregelen kan leiden tot een lagere energierekening. En met duurzame energieopwekking bent u niet meer afhankelijk van energieleveranciers en prijsstijgingen. Verantwoord materiaalgebruik maakt uw woning ook nog eens gezonder, milieuvriendelijker en comfortabeler. Wilt u weten wat u kunt doen om energie te besparen? Neem contact met ons op!
-
Project VOP en Centrum Noord
In opdracht van de gemeente begeleidt het Woonteam van Steenvlinder in de VOP en Centrum Noord VvE’s bij het onderhoud en verduurzaming van de woningen. Het doel van het project is om achterstallig onderhoud weg te werken. Goed voor de woning, maar ook voor de wijk. Steenvlinder maakt wonen zo persoonlijk mogelijk. Door mensen zelf de regie te geven op het (ver)bouwen, verbeteren en verduurzamen van hun woning. Alleen of met elkaar. Als zelfbouwer, klusser, huiseigenaar of huurder. Met de juiste begeleiding komen we samen tot het beste eindresultaat. Hier komt procesbegeleiding en techniek samen: mensen én stenen.
-
Onderverhuur en overbewoning appartementen
Het komt voor dat mensen een appartement kopen om te verhuren. Binnen de gemeente Vlaardingen zijn hier regels aan verbonden. Vlaardingen bereidt tevens beleid voor om opkoopbescherming, ook wel zelfbewoningsplicht genoemd, in te voeren. De regels die nu al gelden zijn opgenomen in een bestemmingsplan. Een eigenaar is verantwoordelijk voor het naleven van deze regels. Ook als de woning door de eigenaar wordt verhuurd.
-
Over de VvE
Bent u eigenaar van een appartement? Dan bent u automatisch lid van een Vereniging van Eigenaren: een VvE. Dat is wettelijk zo geregeld. Door het lidmaatschap van de VvE bent u mede-eigenaar van het pand of complex waartoe uw appartement behoort. De VvE beslist over alle zaken die het hele pand aangaan zoals het dak, de gevels en de riolering. Maar bijvoorbeeld ook het trappenhuis, de balkonconstructie, de kozijnen of een parkeergarage kunnen voor gezamenlijke rekening zijn.
-
VvE-oke-test
Wilt u inzicht krijgen of uw VvE actief of slapend is? Als u onderstaande VvE-Oké-test invult komt u erachter of uw VvE goed georganiseerd is of niet. Met de VvE-Oké-test krijgt u inzicht in waar een VvE aan moet voldoen om als actieve VvE gezien te worden. Blijkt uw VvE niet actief omdat u op meerdere vragen 'nee' of 'weet ik niet' heeft geantwoord? Het is niet moeilijk een slapende VvE actief te maken. Onze adviseurs willen u daarbij graag helpen.
-
Interessante links
Hier vindt u een aantal interessante en informatieve websites en filmpjes rondom woningonderhoud en verduurzaming voor woningeigenaren.
-
Contact
Wilt u contact opnemen met een van onze adviseurs voor gratis hulp of advies of om gewoon meer informatie te ontvangen over wat het servicepunt voor u kan betekenen? U kunt ons bellen of mailen of u kunt langskomen op het wekelijkse spreekuur.
Volg ons